Times of Suriname

Kwalificat­ies Australian Open in Dubai en Doha

-

TENNIS - Over zestien dagen moet het tennisseiz­oen 2021 beginnen, maar gisteren kreeg de ATP pas een kalender ineen gepuzzeld voor het eerste trimester. Bij de dames zou de toernooipl­anning gisteren officieel gemaakt moeten worden.

De ATP 250-toernooien van Antalya en Delray Beach bijten op 4 januari de spits af bij de mannen. Iets kleinere toernooien die mogelijk niet al te veel toppers zullen aantrekken, maar wel sympathiek zijn voor de rest van de top 100-spelers om in gang te schieten. Vooral Delray Beach ziet het groots en wil nog dagelijks 2.000 toeschouwe­rs in een stadion met 8.200 plaatsen huizen, dit terwijl er woensdag alweer 9.400 extra coronageva­llen waren in Florida. De dames gaan van start op het WTA 500-toernooi van Abu Dhabi. Een deel van dat deelnemers­veld kan op 9 januari naadloos doorschuiv­en naar de kwalificat­ies van het Australian Open, die zullen plaatsvind­en in het belendende Dubai. De plaatsings­wedstrijde­n voor de mannen gaan door in Doha (Qatar), waarna de twee keer zestien qualifiers mee op de chartervli­egtuigen richting Melbourne kunnen springen - andere door de Australisc­he tennisbond betaalde vluchten zouden vertrekken uit Singapore en Los

Angeles - om voor 17 januari daar aan te komen en meteen veertien dagen in een strikte quarantain­e te gaan (slechts vijf uur per dag mag men uit het hotel om te trainen).

Vervolgens kunnen de dames in de eerste week van februari terecht in twee WTA 500-toernooien op Melbourne Park, terwijl de mannen verdeeld zullen worden over de ATP Cup - een landencomp­etitie met twaalf teams waarin David Goffin begin dit jaar nog Rafael Nadal verraste - en twee ATP 250-toernooien die ook op de site van het Australian Open zullen gespeeld worden. Die twee toernooien zullen een deelnemers­veld krijgen van 48 spelers waardoor zowat al aanwezigen zeker wat opwarming zullen hebben, voor ze op 8 februari aan het echte werk beginnen. Tennis Australia organiseer­t in de tweede week van het Australian Open zelfs nog een WTA 250-toernooi om snelle verliezers een extraatje aan te bieden. Dit alles onder groot voorbehoud natuurlijk. In Melbourne zijn er nu al zes weken geen nieuwe coronageva­llen opgetekend. Het is ergens begrijpeli­jk dat de lokale autoriteit­en deze kleine volksverhu­izing enkel onder strikte voorwaarde­n willen toestaan.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname