Times of Suriname

Vlijter maakt enig doelpunt voor Beitar Jerusalem

-

VOETBAL – De Surinaamse aanvaller Gleofilo Vlijter heeft zijn waarde weer bewezen bij Beitar Jerusalem, door het enige doelpunt van de ontmoeting te maken tijdens de voortzetti­ng van de competitie in Israël. Donderdag won het team van Vlijter van Ironi Kiryat Shmona in het Teddystadi­on met 1-0.

Beitar Jerusalem maakte een slechte periode mee. Het team won zijn laatste vijf wedstrijde­n niet. Voor deze wedstrijd had trainer Shai Barda weer een beroep gedaan op Vlijter en de Surinaamse aanvaller stelde niet teleur. Vlijter die terug keerde van een blessure, greep de kans. In de 35e minuut maakte hij zijn eerste competitie­doelpunt van het seizoen. De Surinaamse aanvaller ontving het leder van Idan Vered en verschalkt­e hierna de doelman van Ironi Kiryat Shmona. Vlijter was dolblij en rende naar Barda om het doelpunt te vieren.

Na dit doelpunt kregen beide teams nog de mogelijkhe­id een doelpunt te maken, maar ze faalden. In de tweede helft werd Vlijter vervangen door Shalom Edri. De drie punten kwamen niet meer in gevaar en Beitar Jerusalem beëindigde hiermee een slechte periode. Door de overwinnin­g heeft Beitar Jerusalem nu elf punten en staat op de negende plaats. Maccabi Haifa is de koploper met 22 punten. Beitar Jerusalem komt maandag weer in actie en dan is de kampioen Maccabi Tel Aviv de tegenstand­er. Maccabi Tel Aviv staat op de vijfde plaats met zestien punten.