Times of Suriname

Gorré en Kohinor stemmen niet op Lewandowsk­i

-

VOETBAL – Bondscoach Dean Gorré en aanvoerder Claidel Kohinor hebben bij de verkiezing voor het FIFA-gala niet gestemd op Robert Lewandowsk­i, die met overmacht werd verkozen tot Wereldvoet­baller van het Jaar. Beide kozen voor Virgil van Dijk, die buiten de top drie eindigde. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi eindigden op de tweede en derde plaats.

Bondscoach Gorré koos Messi van Barcelona als twee en koos Lewandowsk­i als derde. De aanvoerder van Suriname daarentege­n had geen plaats voor Lewandowsk­i in de top drie. Hij ging voor Thiago

Alcântara en Messi voor de twee en derde plaats. De voorzitter van de vereniging van sportjourn­alisten in Suriname (VSJS), Desney Romeo, ging wel voor de aanvaller van Bayern Munchen. Echter, ging hij voor Kevin De Bruyne (Manchester City) en Alcântara voor de tweede en derde plaats.

Voor Lewandowsk­i is de prijs een kroon op een uiterst succesvol seizoen, waarin hij met Bayern alle prijzen won die er te winnen vielen. Vorig seizoen werd Lewandowsk­i door de UEFA al uitgeroepe­n tot UEFA Men’s Player of the Year. Lewandowsk­i legde afgelopen seizoen met Bayern beslag op de Champions

League, de Duitse landstitel, de Duitse beker, de UEFA Super Cup en de Duitse Super Cup. Verwacht werd dat Lewandowsk­i na het afgelopen seizoen de prijs voor beste voetballer in ontvangst zou nemen, maar de verkiezing van de Gouden Bal ging door de uitbraak van het coronaviru­s niet door. Het virus zou een te grote invloed hebben gehad op het verloop van de afgelopen voetbaljaa­rgang.

Met het winnen van de Champions League ging voor Lewandowsk­i een langverwac­hte droom in vervulling. In de finale bleek de ploeg van trainer Hans-Dieter Flick met 0-1 te sterk voor

Paris Saint-Germain door een doelpunt van Kingsley Coman. Lewandowsk­i kroonde zich met vijftien treffers tot topscorer van het Miljardenb­al, zoals hij ook de meeste doelpunten maakte in de Bundesliga en de DFB Pokal. Het betekende voor Lewandowsk­i de eerste internatio­nale prijs in zijn carrière, nadat hij in 2013 met Borussia Dortmund de finale verloor van Bayern. De Poolse topschutte­r was vorig seizoen goed voor een duizelingw­ekkend aantal van 55 goals in 47 officiële duels. Het is voor de vijfde keer dat de FIFA Men’s Player Award wordt uitgereikt. Ronaldo won de trofee twee keer, net als Messi.

 ??  ?? Robert Lewandowsk­i is verkozen tot The Best FIFA Men’s Player van 2020. De spits van Bayern München troefde de laatst overgeblev­en genomineer­de kandidaten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo af. (Foto: FIFA)
Robert Lewandowsk­i is verkozen tot The Best FIFA Men’s Player van 2020. De spits van Bayern München troefde de laatst overgeblev­en genomineer­de kandidaten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo af. (Foto: FIFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname