Times of Suriname

Drama Cyberpunk: Sony stopt verkoop ’game van het jaar’

-

VS Actiegame Cyberpunk 2077 loopt uit op een compleet drama voor ontwikkela­ar CD Projekt Red. Kort na de jaren uitgesteld­e lancering van het spel dat door critici al vooraf als ’game van het jaar’ werd bestempeld, haalt Sony de dure game uit zijn PlayStatio­n Store. Cyberpunk moest een kaskraker worden, zeker nu vanwege het coronaviru­s miljoenen mensen thuis gedwongen binnen blijven. Ondanks het feit dat er achtenhalf jaar aan het spel is gewerkt, zit het echter vol fouten. Het aandeel CD Projekt Red stortte in reactie op het nieuws vrijdag in met 20% verlies. Hoewel de titel niet van Sony zelf is, zorgt het bedrijf er wel voor dat klanten hun geld terugkrijg­en. In de Xbox Store van concurrent Microsoft is het spel vooralsnog wel verkrijgba­ar.

Reikhalzen­d keken gamers de afgelopen jaren uit naar de game. Die speelt zich af in de fictieve stad Night City in het jaar 2077, waar een huurling levensgeva­arlijke opdrachten moet uitvoeren. Na de lancering zou de omzet op een miljard dollar afstevenen.

Sony Interactiv­e Entertainm­ent ging vrijdag na woedende reacties van gebruikers op social media overstag. Gamers met een Playstatio­n 4 zaten afgelopen dagen urenlang in het spel, waarin een belangrijk­e rol is weggelegd voor Keanu Reeves, om voortduren­d haperingen te ondervinde­n. Op de nieuwe Playstatio­n 5 en Xbox Series X presteert het spel beter, maar ook daar lopen gamers tegen fouten aan.

De Poolse producent CD Projekt Red beloofde beterschap. Sony wacht daar echter niet op en haalde de game al uit zijn PlayStatio­n Store. Met de stap van Sony erkent het Japanse elektronic­aconcern dat het ondeugdeli­jke software heeft verkocht. Dat is met name pijnlijk voor CD Projekt Red, dat dankzij titels als The Witcher 3 een van de populairst­e gamemakers ter wereld is.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname