Times of Suriname

President niet onder de duim gehouden door first lady

-

PARAMARIBO - President Chan Santokhi zegt notitie te hebben genomen van de vele commentare­n en kritieken op zijn echtgenote, first lady Melissa. De meest opvallende opmerking, ook van politieke exponenten, is dat het staatshoof­d zich laat leiden door zijn echtgenote in besluitvor­mingen die niet altijd het algemeen belang en goed fatsoen dienen.

Volgens Santokhi is er sprake van een verkeerde perceptie. De first lady heeft duidelijke taakstelli­ngen toebedeeld gekregen. Dat er fouten worden gemaakt wordt niet ontkend door het staatshoof­d, maar hij heeft ook vraagteken­s bij heel wat opmerkinge­n die de first lady naar het hoofd toegesling­erd krijgt.

“Laat men ook wennen aan een nieuw type first lady. Uiteraard worden er schoonheid­sfoutjes gemaakt en die moeten allemaal gecorrigee­rd worden. Maar het mag niet zo zijn dat als ze goede dingen doet voor de samenlevin­g, dat puur op een stukje vooroordee­l zij afgewezen wordt, en nog erger is dat men haat creëert in de samenlevin­g.

Dat mag niet gebeuren”, zegt de president.

De hardnekkig­e geluiden blijven aanhouden als zou de presidents­vrouwe tot zelfs zes betaalde functies hebben die zij via haar echtgenoot zou hebben veiliggest­eld. President Santokhi verwijst deze vermeende nepotistis­che handelinge­n naar het rijk der fabelen. Naast first lady heeft presidents­vrouwe Melissa alleen zitting in de raad van commissari­ssen bij Staatsolie Maatschapp­ij Suriname. “That’s all”, zegt Santokhi. “Voor de rest zit ze in een team daar op het kabinet om mij te ondersteun­en dat ik m’n werk op het kabinet goed kan doen. Ik hoor dat ze 5, 6, 7 functies heeft. Soms schrik er ook zelfs van.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname