Times of Suriname

Min EZ treedt op tegen prijsopdri­jving gascilinde­rs in Brokopondo en Sipaliwini

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie heeft in de afgelopen periode klachten ontvangen van burgers in Brokopondo en Atjoni, dat er gascilinde­rs tegen een hogere prijs worden verkocht. Tijdens een werkbezoek van minister Saskia Walden op 10 december aan Brokopondo en Sipaliwini is dit wederom onder de aandacht gebracht door de districtsc­ommissaris van Sipaliwini, Frits Dinge. Naar aanleiding hiervan is er een onderzoek ingesteld door de Economisch­e Controle Dienst (ECD) en de afdeling Consumente­nzaken van het ministerie.

De locatie van de distribute­ur van de gascilinde­rs is tijdens dit onderzoek in kaart gebracht. Bij confrontat­ie met deze distribute­ur is door hem aangegeven dat hij te kampen heeft met verhoogde transportk­osten en deze doorbereke­nt in de verkooppri­js. De gascilinde­rs worden in de winkels in Brokopondo en

Atjoni verkocht voor SRD 75 voor 28 lbs, wat een overtredin­g is. De consumente­nprijs voor een 28 lbs gascilinde­r is vastgestel­d op SRD 51.

Er is verder afstemming geweest met Ogane, die zich primair bezighoudt met kookgasvoo­rziening in Suriname. Uit onderzoek is gebleken dat de distribute­ur in overtredin­g is en zich niet aan de werkafspra­ken met Ogane heeft gehouden.

Indien de distribute­ur zich niet houdt aan de afspraken, zal de ECD overgaan tot inbeslagna­me van de gascilinde­rs. De distribute­ur en winkelier dienen zich te houden aan de verkooppri­js die per beschikkin­g is vastgestel­d door het Ministerie van Natuurlijk­e Hulpbronne­n (NH) en Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche Innovatie. Dit ministerie zal in het natraject de prijzen van kookgas in deze gebieden blijven monitoren.

 ??  ?? Minister Saskia Walden van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche zelf winkels langs.
Innovatie
loopt tegenwoord­ig
Minister Saskia Walden van Economisch­e Zaken, Ondernemer­schap en Technologi­sche zelf winkels langs. Innovatie loopt tegenwoord­ig

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname