Times of Suriname

Arrestatie­s bij verboden demonstrat­ie tegen lockdown Hilversum

-

HILVERSUM - De politie heeft zaterdag in Hilversum tien mensen opgepakt bij een demonstrat­ie tegen de lockdown. Ondanks een vrijdag uitgevaard­igd verbod op demonstrer­en, kwamen zaterdagmi­ddag in Hilversum toch zo’n dertig tot veertig mensen bijeen op een plein achter het station. De politie begeleidde de groep en sommeerde de deelnemers te vertrekken. Uiteindeli­jk werd de sfeer grimmiger en zag de politie zich genoodzaak­t in te grijpen, aldus een woordvoerd­er. Inmiddels is de rust weergekeer­d.

De Hilversums­e burgemeest­er Pieter Broertjes verbood de demonstrat­ie ‘Stop de Lockdown’ vrijdag. Hij zei onvoldoend­e vertrouwen te hebben dat de organisati­e zich zou houden aan de voorschrif­ten, zowel op het gebied van de coronamaat­regelen als de ter beschikkin­g gestelde locatie.

Volgens de gemeente Hilversum zijn de afgelopen dagen meerdere gesprekken gevoerd met de organisati­e van de demonstrat­ie. Daarin werd geen overeenste­mming bereikt over de plaats waar de demonstrat­ie kon plaatsvind­en. De organisato­ren van ‘Stop de Lockdown’ wezen de door de gemeente aangeboden locatie af.

De gemeente zei daardoor niet te kunnen instaan voor de gezondheid van de deelnemers, omstanders en de profession­als die betrokken zijn bij het toezicht. De gemeente riep de demonstran­ten met klem op om niet naar Hilversum te komen.

(De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname