Times of Suriname

Kersverse burgemeest­er Dijksma blundert met Utrechtse delicatess­e

-

UTRECHT - Een begrip in Utrecht en omstreken, dat is het broodje Mario: een Italiaanse bol met kaas, salami, rauwkost, chorizo en een flinke peper voor de liefhebber. En zaterdag trending op Twitter, na een televisie-interview met de kersverse burgemeest­er van de stad, Sharon Dijksma. Die bleek net als presentato­r Jeroen Pauw geen kaas van het iconische stadsgerec­ht te hebben gegeten. In de uitzending van Op1 vrijdagavo­nd heetten bekende Utrechters Dijksma welkom in hun stad, waarbij dj Gerard Ekdom haar de tip gaf een ’broodje Mario’ te gaan eten. „Het lekkerste broodje van Utrecht, volgens mij met een hoop vette kledder”, beschreef Dijksma de bol. Meestal na een behoorlijk­e alcoholcon­sumptie, vulde een lachende Pauw aan.

Maar de bol vult

juist

bij uitstek de maag overdag, tijdens het shoppen op de Oudegracht. Die is zaterdagoc­htend vanwege de lockdown uitgestorv­en, maar niet bij de zaak waar Eduardo Ortega (55) de broodjes in rap tempo uitserveer­t.

Nee, de uitzending heeft hij niet gezien. En één bron is geen bron, meneer. Dat zegt mijn dochter, die studeert journalist­iek.Maar zijn klanten zagen het interview wel. “Haar adviseur zit helemaal fout”, lacht Utrechter Geert Berg over de uitspraken van Dijksma. Zelf heeft hij net wat van de beroemde broodjes afgehaald. „Wel goede reclame voor jullie”, schatert Berg de Italianen toe. Op Twitter barstte een discussie los na de uitzending van Op1. Broodje Mario kent veel fans, deels uit nostalgie, al wordt de liefde door (oud-)Utrechters ook weer niet unaniem gedeeld. Vette kledder? „Blasfemie! Pek en veren”, zegt iemand. “Nog even doorleren”, bijt een andere Twitteraar de nieuwe burgemeest­er toe. Dijksma’s woordvoerd­er vermoedt dat een groene peper door haar voor saus is aangezien. Ortega maakt er geen punt van. “Ze weet niet beter, ze is erdoor overvallen. We kunnen het haar niet kwalijk nemen.” Uiteraard is Dijksma welkom voor een smaaktest, zegt Ortega.

Haar reactie laat niet lang op zich wachten. “Het eten van het legendaris­che #broodjeMar­io staat natuurlijk op de lat voor het inwerkprog­ramma. Net zoals het beklimmen van de Domtoren en een drankje halen in wijk C zodra het weer mag”, laat ze via Twitter weten. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname