Times of Suriname

Britse coronamini­ster: doe alsof je besmet bent

-

ENGELAND - Het zalvolgens de Britse minister van Volksgezon­dheid Matt Hancock “heel moeilijk” worden om de verspreidi­ng van de nieuwe coronavari­ant die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken onder controle te krijgen. “We hebben nog een lange weg te gaan om dit op te lossen”, zei hij over de gemuteerde versie van het virus, die waarschijn­lijk een stuk besmetteli­jker is dan eerdere varianten.

Inwoners van Londen en andere gebieden waar strengere lockdownre­gels zijn afgekondig­d vanwege de nieuwe virusvaria­nt, moeten zich gedragen alsof ze zijn besmet, zegt Hancock. Dat wil dus zeggen: thuisblijv­en, tenzij het echt niet anders kan. Hij sluit striktere maatregele­n de komende tijd niet uit. De minister verwijt mensen die voor het ingaan van de nieuwe maatregele­n nog snel naar andere gebieden zijn gereisd, waar minder strenge coronarege­ls gelden, dat ze zich

“totaal onverantwo­ordelijk” gedragen.

Het vaccineren van de bevolking is volgens de Britse minister des te belangrijk­er, nu de nieuwe variant om zich heen grijpt. Het Verenigd Koninkrijk verwacht dat ongeveer een half miljoen mensen zullen zijn gevaccinee­rd. Er vielen tot nog toe ruim 67.000 vastgestel­de coronadode­n in het Verenigd Koninkrijk. (De Telegraaf)

 ??  ?? De Britse ‘coronamini­ster’ Matt Hancock op 10 Downing Street met mondkapje.
(Foto: De Telegraaf)
De Britse ‘coronamini­ster’ Matt Hancock op 10 Downing Street met mondkapje. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname