Times of Suriname

Biden stelt klimaattea­m voor

-

VS - Aanstaand Amerikaans president Joe Biden heeft zaterdag de belangrijk­ste leden van zijn klimaattea­m voorgestel­d waarmee hij de strijd wil opvoeren tegen de opwarming van de aarde. Biden heeft al tijdens zijn verkiezing­scampagne aangegeven dat hij opnieuw wil toetreden tot het klimaatakk­oord van Parijs. “We zitten in een crisis”, zei Biden op het evenement in zijn thuisstad Wilmington, Delaware. “Net zoals we een verenigde land moeten zijn om met COVID-19 om te gaan, hebben we een nationaal en collectief antwoord nodig op de klimaatver­andering.”

Zo werd Deb Haaland van New Mexico aangesteld als hoofd van het Ministerie van Binnenland­se Zaken. Ze zou daarmee de eerste inheemse Amerikaans­e vrouw zijn die dat ministerie zou leiden. Verder komt Michael Regan aan het hoofd te staan van het Milieubesc­hermingsag­entschap en wordt Gina McCarthy Bidens nationale klimaatadv­iseur.

Biden wil tijdens zijn presidents­chap onder meer de water-, transport- en energieinf­rastructuu­r vernieuwen zodat die beter bestand zijn tegen extreme weersomsta­ndigheden. Hij wil daarnaast 500.000 oplaadpunt­en voor elektrisch­e wagens bouwen, net als 1,5 miljoen energiezui­nige woningen en sociale woningen.

Biden herhaalde nogmaals dat de Verenigde Staten opnieuw zouden toetreden tot het klimaatakk­oord van Parijs. HIj wil ook een reeks milieurege­ls herinvoere­n die ex-president Obama had ingevoerd ,maar die door Trump werden geschrapt.

De nieuwe president legt op 20 januari de eed af. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname