Times of Suriname

Depay loodst Olympique Lyon naar zege

-

VOETBAL - Memphis Depay heeft zaterdag andermaal zijn waarde bewezen voor Olympique Lyon. De Nederlande­r schoot tegen OGC Nice na ruim een half uur raak vanaf de stip en zag zijn ploeg voor de dertiende (!) wedstrijd op rij ongeslagen blijven in de Ligue 1: 1-4. Lyon trad tegen Nice aan met Depay in de basis, nadat de Nederlande­r midweeks tegen Stade Brest (2-2) op de bank begon en na een uur een strafschop verzilverd­e. Tegen Nice kreeg Depay wederom de mogelijkhe­id om vanaf de stip aan te leggen. Na een overtredin­g van Stanley N’Soki op Tino Kadewere legde scheidsrec­hter Anthony

Gautier de bal op elf meter. De Oranje-internatio­nal stiftte de bal op merkwaardi­ge wijze in het doel en gaf daarmee een nieuwe dimensie aan de panenka. Het betekende voor Depay zijn zevende treffer van het seizoen.

De score werd door Lyon niet veel later verdubbeld in de persoon van Kadewere. De matchwinne­r uit het duel met PSG (0-1 winst) afgelopen weekend kreeg de bal zomaar in de voeten geschoven door Hicham Boudaoui en genoot een vrije doortocht richting het doel van Walter Benítez. Kadewere faalde niet en zette Lyon op 0-2. Uit het niets vocht Nice zich op slag van rust terug in de wedstrijd. Na een afgemeten voorzet van Rony Lopes was het een koud kunstje voor Amine Gouiri om van dichtbij met het hoofd Anthony Lopes te verschalke­n: 1-2.

Na de rust was er beduidend minder opwinding en zorgde het eerste grote gevaar gelijk voor een treffer. Depay stuurde Kadewere de diepte in, waarna de in Zimbabwe geboren aanvaller de bal breed legde en Karl Toko Ekambi voor een leeg doel zag scoren. Lyon bleef kansen creëren en breidde de score een kwartier voor tijd uit. Benitez moest een voorzet lossen en zag Houssem Aouar van dichtbij binnentikk­en: 1-4. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname