Times of Suriname

Sevilla laat dure punten liggen

-

VOETBAL - Sevilla heeft zaterdag dure punten laten liggen in LaLiga. Het team van Julen Lopetegui leek in eigen huis met minimaal verschil van Real Valladolid te winnen, maar vlak voor de tijd dwong de laagvliege­r op schitteren­de wijze een gelijkspel af in Andalusië: 11. Luuk de Jong kwam dertien minuten voor tijd binnen de lijnen. Oussama Idrissi en Karim Rekik bleven op de bank.

Sevilla was in de eerste helft zeer superieur aan Valladolid, dat desondanks in de laatste minuten voor de pauze Yassine Bounou nog tweemaal aan het werk zette. Het team van Lopetegui kon de laagvliege­r alleen vanaf elf meter op achterstan­d zetten.

Na een inzet van Youssef EnNesyri ging de bal tegen de arm van Fede San Emeterio en wees de arbiter naar de stip. Lucas Ocampos faalde. Hij kwam niet oog in oog te staan met Jordi Masip. De paal stond zeven minuten na rust een wonderscho­ne treffer in de weg. Een hakbal van Marcos André in het strafschop­gebied eindigde op de paal naast Bounou. Tot meer leek Valladolid niet in staat, al vroegen de bezoekers wel tot tweemaal toe vergeefs om een strafschop na vermeend hands. Vlak voor het einde verscheen de gelijkmake­r alsnog op het scoreboard, toen een ferme volley van Raúl Carnero in de linkerkrui­sing eindigde: 1-1.

Sevilla kon de misstap ook in de vijf minuten extratijd niet meer voorkomen. Sevilla staat zesde met twintig punten uit twaalf duels en heeft bijvoorbee­ld minder verliespun­ten dan nummer vier Villarreal, die twee wedstrijde­n meer heeft gespeeld. (VP)

??  ?? Ivan Rakitic van Sevilla probeert het leder op het doel te schieten. (Foto: AD)
Ivan Rakitic van Sevilla probeert het leder op het doel te schieten. (Foto: AD)