Times of Suriname

Bayern boekt zwaar bevochten zege

- Robert Lewandowsk­i van Bayern München probeert de bal onder controle te krijgen, terwijl hij nauw in de gaten wordt gehouden door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Bayer Leverkusen leek lang als Herbstmeis­ter de winterstop in te gaan, maar Robert Lewandowsk­i verpestte de avond voor de ploeg van trainer Peter Bosz. De Poolse spits schoot zijn ploeg in de absolute blessureti­jd van de wedstrijd naar de overwinnin­g: 1-2.

Leverkusen kende een heerlijke start van de wedstrijd in de eigen Bayer Arena. Na ongeveer een kwartier volleerde Patrik Schick na een goed uitgespeel­de hoekschop de bal heerlijk achter een kansloze Manuel Neuer. De aanvaller van de thuisploeg raakte de bal perfect.

Een heel enerverend­e eerste helft was het na het doelpunt van Schick echter niet. Beide ploegen speelden afwachtend en Leverkusen was blij met de voorsprong. Bayern drukte het gaspedaal voor rust nog wel even in en dat leverde meteen de gelijkmake­r op. Wie anders dan Robert Lewandowsk­i zorgde voor de 1-1, waarbij de keeper van Leverkusen, Lukás Hrádecký er allesbehal­ve goed uitzag. De goalie ging zeer klungelig ten onder in een voorzet van Thomas Müller.

In de tweede helft was het Bayern dat op zoek ging naar de overwinnin­g, terwijl Leverkusen er alles aan deed om het gelijkspel over de streep te trekken. Invaller Jamal Musiala was dichtbij de 1-2: hij mikte zijn inzet van net buiten het strafschop­gebied op de paal van het doel van Leverkusen.

Vlak voor tijd deelde Lewandowsk­i een flinke dreun uit aan Leverkusen, door alsnog de 1-2 binnen te schieten na een vreselijke fout van verdediger Jonathan Tah. Hierdoor gaat Bayern over Leverkusen heen op de ranglijst en is het Herbstmeis­ter van de Bundesliga. (VP)