Times of Suriname

Arsenal stelt wederom teleur

-

VOETBAL - De sportieve teleurstel­lingen blijven zich maar opstapelen voor Arsenal. De gevallen grootmacht verloor zaterdagav­ond ook van Everton en heeft nu al zeven competitie­wedstrijde­n op rij niet meer gewonnen. De vraag is hoelang Mikel Arteta het vertrouwen van de clubleidin­g blijft behouden.

Arteta werd een klein jaar geleden aangesteld als de nieuwe hoofdtrain­er van Arsenal en The Gunners hoopten met de voormalige middenveld­er aan het roer de weg omhoog te kunnen inslaan. Het winnen van de FA Cup en het

Community Shield waren goede voortekene­n, waarna Arsenal vol vertrouwen begon aan een nieuw seizoen in de Premier League. In die competitie is het de laatste tijd echter weer arme troef voor de dertienvou­dig landskampi­oen. Door de nederlaag op Goodison Park heeft Arsenal na veertien speelronde­n evenveel wedstrijde­n als punten. De ploeg van Arteta staat daarmee op de vijftiende plaats van de ranglijst. Zaterdagav­ond kwam Arsenal op een achterstan­d door een eigen doelpunt. Domenic Calvert-Lewin kopte de bal tegen het lijf van bewaker Rob Holding en zag dat Bernd Leno hierdoor kansloos was. Arsenal moest na deze tegenslag in de achtervolg­ing en vond de gelijkmake­r tien minuten voor rust. Evertons middenveld­er, Tom Davies zag Ainsley Maitland-Niles niet verschijne­n, toen hij probeerde om de bal weg te schieten en raakte daardoor zijn tegenstand­er. Een strafschop was een juiste straf en Nicolas Pépé maakte vanaf de stip geen fout: 1-1.

Everton en Arsenal leken door dit doelpunt in evenwicht te gaan rusten, maar vlak voor de onderbreki­ng kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong. Yerry Mina kwam bij een hoekschop naar de eerste paal en won daar het kopduel, voor de 2-1. Arsenal won onder Arteta nog nooit een competitie­wedstrijd waarin het bij rust op achterstan­d stond en dat zou ook nu weer niet lukken. De bezoekers deden er in de tweede helft van alles aan. David Luiz schoot nog op de paal, maar ondanks een behoorlijk veldoverwi­cht werd de gelijkmake­r niet gevonden. (VI)

??  ?? Kieran Tierney (r) van Arsenal probeert langs Michael Keane te gaan. (Foto: Goal)