Times of Suriname

Man City boekt nipte zege

-

VOETBAL - Manchester City heeft na twee teleurstel­lende resultaten tegen Manchester United en West Bromwich Albion de aansluitin­g met de Premier League-top hervonden. Het verrassend sterk presterend­e Southampto­n begon als nummer drie aan de wedstrijd en had over nummer twee Tottenham Hotspur heen kunnen springen, maar The Citizens verlieten St. Mary’s met de drie punten. De enige treffer van de middag werd na een kwartier spelen aangeteken­d door Raheem Sterling. Bernardo Silva en Kevin De Bruyne zetten de aanval op aan de rechterkan­t, waarna Sterling de afgemeten voorzet van De Bruyne op waarde schatte: 0-1.

The Saints kwamen deze vroege klap niet meer te boven, hoewel ze zich met hand en tand verzetten. Theo Walcott kreeg voor rust de grootste kans, maar de routinier slaagde er niet in om doelman Ederson te verschalke­n. Manchester City hervond zichzelf na de rust, maar Ferrán Torres, Silva, De Bruyne, Ilkay Gündogan én Riyad Mahrez misten uitgelezen kansen op de 0-2. Doordat Manchester City verzuimde de genadeklap uit te delen, bleef het nog lang spannend. Manchester City trok de zege echter over de streep. (VP)