Times of Suriname

Liverpool-machine komt weer op stoom

-

VOETBAL - Liverpool heeft zaterdag hondenvoer gemaakt van Crystal Palace. De wedstrijd had veel weg van een trainingsp­artijtje en werd door de Engelse kampioen zeer overtuigen­d gewonnen: 0-7.

Het is de tweede zege op rij van Liverpool. Woensdag wonnen The Reds de topper van concurrent Tottenham Hotspur. Daarvoor werd er gelijk gespeeld tegen Fulham en FC Midtjyllan­d. Klopp begon tegen Palace niet eens met zijn beste spelers. Mohamed Salah begon bijvoorbee­ld op de bank.

De machine van Jürgen Klopp was tegen Crystal Palace weer eens ouderwets op stoom. Via Takumi Minamino kwam Liverpool al binnen drie minuten op voorsprong. De Japanner werd knap bediend door Sadio Mané en rondde keurig af. De grootste kansen voor Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt in de basis stond. Jordan Ayew kreeg er twee en ook Jeffrey Schlupp kwam in kansrijke posities terecht. Maar nog voor rust leek Liverpool de wedstrijd te beslissen. Mané punterde na 35 minuten de 0-2 binnen en Firmino maakte nog voor rust op aangeven van Andy Robertson 0-3.

Het gaf Liverpool alle gelegenhei­d om het in de tweede helft wat rustiger aan te doen, maar daar dachten de spelers niet aan. Jordan Henderson schoot na rust prachtig de 0-4 binnen. Maar een nog grotere afstraffin­g dreigde toen Firmino in de slotfase 0-5 maakte.

De lijdensweg van Crystal Palace duurde nog even voort. Na de invalbeurt van Mohamed Salah ging het plots hard. De Egyptenaar strooide nog wat extra zout in de wonden door in de 81ste minuut de stand op 0-6 te brengen. Drie minuten later scoorde hij nog een keer en bepaalde hiermee de eindstand op 0-7. Salah assisteerd­e Firmino ook al bij de 0-5 van Firmino. (VP)

??  ?? Robert Firmino (r) van Liverpool probeert de bal op het doel te schieten. (Foto: Goal)