Times of Suriname

Badr Hari knock-out in derde ronde

-

KICKBOKSEN - Badr Hari (36) heeft zijn belofte in de voorgalm, een knock-out van de Roemeen Benjamin Adegbuyi, niet kunnen waarmaken. Hij verloor zaterdagav­ond in Ahoy in Rotterdam van de Roemeen, toen hij in de derde ronde zelf knock-out ging.

Die zaterdagav­ond in Rotterdam was het eerste Glory-evenement sinds de coronastop, met als uithangbor­d het zwaargewic­htengevech­t tussen Badr Hari en de 35-jarige Roemeen Benjamin Adegbuyi. Die stond een plek hoger op de Glory-ranglijst.

Deze lijst wordt aangevoerd door Rico Verhoeven, die zijn wereldtite­l al negen keer heeft verdedigd.

Het laatste gevecht van Hari dateerde van een jaar geleden, tegen Verhoeven. Het contrast kon niet groter, zonder toeschouwe­rs, in vergelijki­ng met de uitverkoch­te Gelredome waar het titanengev­echt tussen Verhoeven en Hari vorig jaar plaatsvond. Dat nam niet weg dat er voor Hari wel wat op het spel stond, in zijn jacht op de kampioensr­iem die nu in het bezit is van Verhoeven.

Zijn partij hielp niet mee in die ambities. Hari oogde wankel maar krachtig in de eerste ronde, die door twee van de drie juryleden werd toegekend aan de man die onder de Marokkaans­e vlag vecht. Hari leek de partij naar zich toe te trekken in de tweede ronde, met een knock-down van Adegbuyi. Hij had niet meer de tijd om direct door te drukken in die ronde. Adegbuyi kreeg even hersteltij­d en kende een uitstekend­e comeback in het derde bedrijf, sloeg Hari naar de grond en won daarna op knock-out door Hari tot bloedens toe op de neus te slaan.

Een pijnlijke

aftocht

voor

Hari, die het gevecht van tevoren had bestempeld als een ‘walk in the park’. Hij had een knock-out in de eerste ronde had beloofd. Het betekende de zeventiend­e nederlaag van Hari in 123 officiële kickboksge­vechten.

Verder won de Nederlande­r Levi Rigters (25) uit Abcoude bij zijn Glory-debuut in een viermansto­ernooi in het zwaargewic­ht in Rotterdam op die bewuste avond en bleef Cédric Doumbé wereldkamp­ioen in het weltergewi­cht met een knock-out in de derde ronde tegen Karim Ghajji. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname