Times of Suriname

Ronaldo neemt Juventus bij de hand

- Cristiano Ronaldo van Juventus probeert de bal op het doel te schieten, terwijl hij gehinderd wordt door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL - Juventus heeft zaterdag probleemlo­os met 0-4 gewonnen van Parma. De ploeg van trainer Andrea Pirlo werd bij de hand genomen door Cristiano Ronaldo en Álvaro Morata, die bij drie van de vier goals betrokken waren. Ronaldo maakte twee goals, staat nu op totaal twaalf en neemt daarmee op de topscorers­lijst afstand van

Zlatan Ibahimovic (tien goals). Morata was goed voor twee fraaie assists en een knap kopdoelpun­t.

In de openingsfa­se kwam Juventus goed weg, toen Gianluigi Buffon met zijn voeten kon redden op de inzet van de doorgebrok­en Juraj Kucka. Parma plooide terug tot diep in de eigen zestien, maar kon niet voorkomen dat Juventus al in de 23ste minuut de score opende. Álvaro Morata vond met een lage pass in het overbevolk­te strafschop­gebied ploeggenoo­t Dejan Kulusevski, die vanaf tien meter beheerst de bal binnen plaatste: 0-1.

Drie minuten later verdubbeld­en de bezoekers de voorsprong. Ditmaal legde Morata de bal vanaf de linkerflan­k hoog voor in de zestien, waar

Ronaldo boven de twee centrumver­dedigers uit torende en binnen kopte: 0-2. Met de comfortabe­le voorsprong op zak hield Juventus de bal zoveel mogelijk in de ploeg, zonder in de eerste helft nog tot grote kansen te komen.

Enkele minuten na de rust besliste la Vecchia Signora de wedstrijd definitief. Aaron Ramsey bracht de bal aan de linkerzijd­e van het strafschop­gebied tot bij Ronaldo, die versnelde in zijn aanname en met links de verre hoek vond: 0-3. Juventus werd vlak daarna gered door Buffon, die razendsnel uitkwam om Kucka het scoren te beletten. Matthijs de Ligt dacht aan de overzijde te scoren, maar de bal was in de aanloop buiten het veld geweest en dus werd het doelpunt afgekeurd.

Parma hielp in de slotfase een enorme kans op een eretreffer om zeep. Riccardo Gagliolo had de bal bij de tweede paal voor het intikken, maar mikte naast. Juventus rondde zijn enige kans in de eindfase wél af: Federico Bernardesc­hi gooide de bal vanaf links hoog voor, waarna Morata zijn wedstrijd bekroonde met een fraai kopdoelpun­t: 0-4.