Times of Suriname

Federer zegt deelname aan Australian Open toe

-

TENNIS - Roger Federer bereidt zich voor op de Australian Open. Dat zegt Craig Tiley, de directeur van het Grandslamt­oernooi in Melbourne, dat volgend jaar drie weken later begint dan normaal.

“Alle toppers hebben hun deelname toegezegd, inclusief Roger Federer. We hebben contact met hem en zijn begeleidin­gsteam gehad en hij volgt zijn gebruikeli­jke trainingsp­rogramma in voorbereid­ing op het seizoen”, aldus Tiley. De twintigvou­dig grandslamw­innaar sprak eerder deze maand nog zijn twijfels uit over zijn deelname aan de Australian Open, het toernooi dat hij zes keer wist te winnen. De 39-jarige Zwitser vreesde niet op tijd fit te zijn na zijn knieoperat­ie, waardoor hij sinds de uitbraak van het coronaviru­s niet meer in actie is gekomen.

Er was toen nog geen sprake van uitstel en de Australian Open zou zoals gepland op 18 januari beginnen. Door het uitstel naar 8 februari heeft Federer extra tijd gekregen om zich voor te bereiden. “Hij heeft inderdaad gezegd dat 8 februari hem beter uitkomt en Federer heeft mij gezegd dat hij komt. Maar alles hangt natuurlijk wel af van hoe de trainingen de komende weken verlopen en hoe zijn lichaam reageert op de operatie”, aldus Tiley.

Het tennisseiz­oen begint door de coronapand­emie anders dan andere jaren. De kwalificat­ietoernooi­en voor de Australian Open worden van 10 tot en met 13 januari afgewerkt in Doha (mannen) en Dubai (vrouwen). De deelnemers komen op 15 januari met speciale vluchten in Melbourne aan, waar ze eerste twee weken in quarantain­e gaan in een strikt georganise­erde bubbel. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname