Times of Suriname

Puppy die door baasje werd gered uit bek van alligator, benoemd tot ‘hulphond’ van de politie

-

Een puppy is benoemd tot ‘officiële hulphond’ van een sheriff in Florida. Meer dan wonderwel overleven heeft hondje Gunner, een Cavalier King Charles Spaniel, daar niet voor moeten doen. Alle eer en lof gaat naar baasje Richard, die Gunner vorige maand redde uit de bek van een alligator die de pup plots onder water sleepte. De Amerikaan ging viraal toen beelden van de redding op het internet belandden. Vooral dat hij tijdens de verbluffen­de actie niet eens de sigaar die tussen zijn lippen zat, verloor, leverde hem een echte badass-status op. Tijdens een ceremonie op acht december kreeg Gunner van de Lee County Sheriff’s Office de titel ‘veiligheid­sen beveiligin­gsfunction­aris’, meldt CNN.

“Zweer je dat je de grondwet voor het Lee County Sheriff’s

handhaaft, Gunner?”, vraagt de sheriff de puppy tijdens de ceremonie. Hij benadrukt hoe belangrijk de mijlpaal is voor het hondje van vier maanden oud. “Dit is een belangrijk­e dag, je gaat nu rechercheu­r worden.” Het hondje reageert door de sheriff een likje op zijn neus te geven, voordat hij zijn badge van ‘hulphond’ krijgt.

“Wat een bizar verhaal”, zegt sheriff Marceno na de ceremonie. “We zijn blij dat Gunner hier vandaag is, dankzij de snelle reactie van zijn baasje. Die vasthouden­dheid is precies wat we hier nodig hebben.” Na zijn benoeming maakt de kleine speurneus nu deel uit van het Deputy Dogs Pets on Patrol-project van de sheriff. Hiermee traint hij dieren en hun baasjes om “een oogje in het zeil te houden tijdens hun dagelijkse wandelinge­n”. In november nam een alligator Gunner werkelijk uit het niets te grazen, bij een vijver in de achtertuin van de familie waar hij woont. “We liepen net langs de vijver toen ik Gunner hoorde piepen”, vertelt baasje Richard Wilbanks aan CNN. “Het beest kwam als een raket uit het water. Ik had nooit gedacht dat een alligator zo snel kon zijn.” Richard zegt dat hij door de aanval een enorme adrenaline­stoot kreeg en zich zonder nadenken op de alligator gooide om Gunner te redden. “Ik sprong gewoon in het water”, vertelt hij. “Ik pakte hem vast en bracht de alligator naar de kant, terwijl ik zijn bek open hield.” Dankzij het baasje was de puppy slechts lichtgewon­d na de aanval. Richard zelf moest met verwonding­en aan zijn handen naar het ziekenhuis. (HLN)

 ??  ?? Office
Office

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname