Times of Suriname

Actie personeel BDT opgeschort

-

PARAMARIBO - Het personeel van Bureau Dak- en Thuislozen (BDT) sloot gisteren de poort voor enkele uren. Dit werd gedaan, omdat het personeel het niet eens is met de wijze waarop Claudia Cotin, coördinato­r van de afdeling Latour, vrijdag is ontheven. In haar plaats zijn er twee nieuwe mensen aangesteld. Dit vertelt Claudette Etnel, voorzitter van de bond bij Bureau Dak- en Thuislozen.

Zowel de bond als het personeel is vooral ontstemd omdat Cotin ‘pats-boem’ te horen kreeg dat ze vrijdag per onmiddelli­jke ingang is ontheven en zich voortaan op het ministerie moet aanmelden. “De mensen zijn woedend, omdat zij van mening zijn dat Cotin dertien jaar haar krachten heeft gegeven aan het Bureau en al vijf maanden geen salaris heeft ontvangen”, aldus Etnel over de plotseling­e ontheffing van Cotin. Cliënten die ook werden geinformee­rd over de situatie zijn gisteren ‘uit boosheid’ weggelopen.

Een medewerker vertelt dat Cotin zich heeft ingezet om

BDT aan de Latourweg te behouden, toen de ex-minister van Volksgezon­dheid de afdeling aan de Wicherstra­at had gesloten. Voorts wordt aangegeven, dat zij haar eigen geld heeft gebruikt om projecten deels te financiere­n.

De bondsvoorz­itter vertelt verder dat er zes nieuwe medewerker­s zijn die al bijkans negen maanden geen salaris hebben ontvangen, terwijl het personeel al vijf maanden niet heeft ontvangen. De bond is gisteren ontvangen door minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid, die hen heeft meegedeeld dat het personeel eind deze maand over zijn geld zal beschikken.

 ??  ?? Een deel van het BDT-personeel staat binnen, terwijl het andere deel buiten staat. (Radjoe Toefanie)
Een deel van het BDT-personeel staat binnen, terwijl het andere deel buiten staat. (Radjoe Toefanie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname