Times of Suriname

Echtpaar Jaggi gehuldigd voor gouden huwelijk

-

WANICA - Het echtpaar Jaggi-Lachan dat woont op Leiding 10 heeft zaterdag het feit dat het 50 jaar is getrouwd, herdacht. Dit is een mijlpaal voor het echtpaar en de familie.

Anandpersa­d Jaggi (69) zag het levenslich­t op 2 november 1951 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van negen kinderen, van wie hij het jongste kind is. Hij heeft de lagere school doorlopen. Op zijn vijftiende jaar begon hij te werken als huisschild­er en deed bouwwerkza­amheden. Vanaf zijn 35ste heeft hij onderhouds­werkzaamhe­den verricht bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Tot aan zijn pensioneri­ng heeft hij als allrounder bij het filiaal van dit bedrijf aan de Saramaccas­traat gewerkt. Jaggi geeft verder aan dat voetbalspo­rt zijn hobby was in zijn jonge jaren. Nu heeft hij een moestuin.

Zijn echtgenote zag het levenslich­t op 8 februari 1952 in het district Suriname. Zij komt uit een gezin van zes kinderen, van wie zij het oudste kind is. Zij heeft ook de lagere school bezocht en met succes afgerond. Zij is altijd huisvrouw geweest en heeft met heel veel liefde gezorgd voor haar gezin.

Het paar heeft twee zonen, één dochter en vijf kleinkinde­ren. Het huwelijk werd gearrangee­rd door wederzijds­e ouders. Het koppel belijdt het hindoegelo­of. Jaggi was ongeveer 25 jaar lid van het bestuur van Shri Durga Mandir; hier hielp hij bij het koken. Het echtpaar heeft zijn moestuin en geniet van zijn pensioen en aov.

De echteliede­n geven aan dat liefde, verdraagza­amheid, wederzijds begrip en eenheid de sleutels zijn tot het houden van dit gezegend huwelijk.

Districtsc­ommissaris Suraksha Sital-Hirasingh bracht de felicitati­es namens president Chandrikap­ersad Santokhi en first lady Melissa SantokhiSe­enacherry over aan het echtpaar. De echteliede­n kregen een bloemstuk, een ingelijste foto, een felicitati­ekaart en een gesloten enveloppe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname