Times of Suriname

Man die school Grootebroe­k inreed verminderd toerekenin­gsvatbaar

-

ALKMAAR - De 56-jarige man die afgelopen zomer met zijn auto een schoolgebo­uw in zijn woonplaats Grootebroe­k (NH) binnenreed, moet als verminderd toerekenin­gsvatbaar worden beschouwd. Dat staat in een psychologi­sche rapportage die de rechtbank gisteren kort besprak tijdens de tweede inleidende zitting in de strafzaak tegen Michel K.

K. reed woensdagav­ond 1 juli basisschoo­l ’t Palet binnen en belandde met zijn auto in de gang van het gebouw, waar op dat moment het afscheidsf­eest van groep 8 aan de gang was.

Er vielen geen gewonden. Het OM heeft hem aangeklaag­d voor poging tot moord, vernieling van een gebouw en bedreiging met de dood. Waarom de man de bewuste avond met zijn auto het schoolgebo­uw in reed, is tot nu toe onduidelij­k gebleven. Eerder wilde zijn raadsman alleen zeggen dat er volgens zijn cliënt geen conflict was met de school, iets wat de politie kort na het incident wel verklaarde. Ook had K., wiens zoon leerling was op ‘t Palet, de bewuste avond volgens de politie gedronken.

In de rechtszaal herhaalde de Grootebroe­ker maandag dat hij nooit iemand heeft willen raken. “Ik wist niet eens dat er iemand in de school was. Moord of doodslag is nooit in mij opgekomen. Ik snap niet dat hieraan zo wordt vastgehoud­en. Ik lijd er elke dag onder.”

Zijn raadsman vroeg de rechtbank gisteren zijn cliënt op vrije voeten te stellen, iets waartegen de officier van justitie zich net als eerder fel verzette. De rechtbank beslist later of K. in vrijheid mag wachten op de inhoudelij­ke behandelin­g van zijn zaak. Die staat gepland op 9 maart komend jaar. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname