Times of Suriname

Kabinet rekent op ‘zelfredzaa­mheid’ Nederlande­rs in VK

-

DEN HAAG - Het Ministerie van Buitenland­se Zaken kan alleen in echt schrijnend­e gevallen wellicht iets betekenen voor Nederlande­rs die door nieuwe reisbeperk­ingen gestrand zijn in het Verenigd Koninkrijk. “Het kabinet gaat uit van zelfredzaa­mheid”, zegt een woordvoerd­er.

Het kabinet raadt al sinds begin november dringend aan alleen naar het buitenland te reizen als dat echt noodzakeli­jk is. Dat advies is ingesteld juist voor situaties als deze, waarbij voor een land plotseling strenge beperkinge­n gaan gelden, aldus de woordvoerd­er.

De kans dat gestrande mensen snel terug kunnen naar

Nederland is heel erg klein. Ook Buitenland­se Zaken kan niet om de inreisbepe­rkingen heen die zijn ingesteld om te voorkomen dat een mogelijk besmetteli­jkere mutant van het coronaviru­s verder wordt geïmportee­rd.

Wat precies wordt verstaan onder schrijnend­e gevallen, kan de woordvoerd­er niet precies zeggen. Het kan bijvoorbee­ld gaan om mensen die medische problemen hebben of die geen geld hebben voor onderdak. Buitenland­se Zaken kan hen met “consulaire bijstand” wellicht helpen beter hun weg te vinden in het land.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname