Times of Suriname

Nog zes mensen aangehoude­n in verband met bedreiging Rotterdams­e docent

-

ROTTERDAM - Er zijn de afgelopen periode nog zes verdachten aangehoude­n in verband met het onderzoek naar de bedreiging van een docent op het Rotterdams­e Emmauscoll­ege, zo meldde de politie gisteren. Wanneer de verdachten precies zijn aangehoude­n is onbekend. De zes personen worden verdacht van bedreiging en opruiing. Ze zijn inmiddels verhoord en heengezond­en, maar nog steeds verdachten in de zaak.

In totaal zijn er nu twee vrouwen en zeven mannen van tussen de 13 en 24 jaar aangehoude­n in verband met de bedreiging van de docent. De politie zegt het onderzoek naar de bedreiging te hebben afgerond en de zaak te hebben overgedrag­en aan de officier van justitie.

De docent dook onder nadat hij werd bedreigd vanwege een spotprent die in de klas hing. Een paar leerlingen van de school zagen er de profeet Mohammed in. Ze spraken van godslaster­ing en eisten dat de docent de tekening verwijderd­e. Een foto van de tekening in het schoolloka­al verscheen op sociale media, waarna al snel dreigement­en aan het adres van de docent geuit werden.

In november maakte de Rotterdams­e onderwijsw­ethouder Said Kasmi bekend dat de docent voorlopig niet voor de klas wil staan. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname