Times of Suriname

Twee mannen schuldig bevonden aan de doodslag van 39 Vietnamese migranten in koelcontai­ner

-

ENGELAND - Twee mannen zijn gisteren schuldig bevonden aan de doodslag van 39 Vietnamese migranten die omkwamen in een koelcontai­ner in Essex, in het oosten van Engeland. De feiten dateren van oktober vorig jaar.

De rechtbank in de Old Bailey, het gerechtsge­bouw in Londen, veroordeel­de de 43-jairge Gheorghe Nica uit Essex en de 23-jarige vrachtwage­nchauffeur Eamonn Harrison uit het Noord-Ierse County Down. Beiden werden beschuldig­d van onopzettel­ijke doodslag op 39 mensen en zijn nu schuldig bevonden.

Meer dan een jaar geleden, op 23 oktober, werden er in Grays in een koelcontai­ner 39 lijken van Vietnameze­n, onder wie twee jongens van vijftien jaar, gevonden. Ze waren omgekomen door verstikkin­g en oververhit­ting. De container was na verschepin­g vanuit Zeebrugge in de haven van Purfleet opgehaald. De levenloze lichamen van de migranten werden ontdekt nadat de vrachtwage­n parkeerde op een bedrijvent­errein in Essex. De container was van het Franse Duinkerke naar Zeebrugge gevoerd, vanwaar het met de ferry de oversteek maakte naar Groot-Brittannië.

Harrison bracht de koelcontai­ner naar Zeebrugge, maar beweerde dat hij niet op de hoogte was van de 39 migranten die zich schuilhiel­den. Nica zou de organisato­r zijn geweest van de mensensmok­kel. Alle slachtoffe­rs hadden zo’n 10 duizend pond (bijna 11 duizend euro) neergeteld voor hun rit naar het Verenigd Koninkrijk. (HLN)

 ??  ?? Gheorghe Nica en Eamonn Harrison. (Foto: HLN)
Gheorghe Nica en Eamonn Harrison. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname