Times of Suriname

Geïrriteer­de Gasperini is vragen over Gómez zat

-

VOETBAL - Heeft Alejandro ‘Papu’ Gómez zijn laatste wedstrijd voor Atalanta Bergamo al gespeeld? Het zou zomaar kunnen. De Argentijns­e aanvoerder lijkt nu in ongenade te zijn gevallen bij de voorzitter van de Serie A-club, nadat hij al in de clinch lag met trainer Gian Piero Gasperini.

De twee hadden begin deze maand een aanvaring in het Champions League-duel met FC Midtjyllan­d, waarna de situatie er niet beter op werd. Gómez kwam daarna weliswaar nog in actie tegen Ajax, maar begon de laatste twee duels in de Serie A op de bank en zondag zat de 32-jarige Argentijn zelfs helemaal niet bij de wedstrijds­electie voor de wedstrijd tegen AS Roma. ‘De trainer heeft in overleg met de club besloten om de speler niet op te roepen om technische redenen’, klonk het in een statement. De situatie van Gómez blijft daarmee een veelbespro­ken onderwerp in Italiaanse media, maar Gasperini is het zat. ‘Als een trainer boos wordt, is dat een slecht teken. Maar als een voorzitter boos is, wordt de situatie nog moeilijker’, reageerde de trainer van Atalanta na het duel met Roma (4-1) geïrriteer­d. ‘Ik ga hier niet langer vragen over beantwoord­en. We speelden gelijk bij Juve en wonnen van Ajax en Roma en toch praten jullie alleen hierover. Atalanta verdient het dat er over de prestaties wordt gesproken.’ Daar hebben ze bij de Italiaanse media geen boodschap aan. Daarvoor is de situatie van Gómez te pikant. De Argentijn is immers al sinds 2014 speler van Atalanta en al jaren het boegbeeld en de aanvoerder van de club. Nu dreigt een vertrek in de winter.

Clubs als Internazio­nale en AC Milan worden al genoemd als mogelijke bestemming, maar de directeure­n van beide clubs meden het onderwerp zondag wijselijk. ‘Ik ga mijn neus niet in andermans zaken stoppen’, aldus Inter-directeur Piero Ausilio.

Maar duidelijk is dat een speler met de kwaliteite­n van Gómez welkom is in het naburige Milaan, als hij in Bergamo niet langer gewenst is. ‘We weten dat er iets fout is gegaan bij onze vrienden van Atalanta’, vervolgde Ausilio. ‘Maar we willen er niet bij betrokken raken en het alleen maar erger maken. Maar het is duidelijk dat Gómez een erg getalentee­rde speler is, die iedereen wel zou willen.’ Daar sloot Milan-collega Ricky Massara zich bij aan. ‘Gómez is van Atalanta, we willen ons niet bemoeien met hun zaken.’ (VP)

 ??  ?? Trainer Gian Piero Gasperini (m) heeft geen boodschap aan de Italiaanse media over de ruzie tussen hem en Alejandro ‘Papu’ Gómez (r). (Foto: AD)
Trainer Gian Piero Gasperini (m) heeft geen boodschap aan de Italiaanse media over de ruzie tussen hem en Alejandro ‘Papu’ Gómez (r). (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname