Times of Suriname

Van Dijk herstelt heel snel

-

VOETBAL - Virgil van Dijk gaat in volle vaart verder met zijn revalidati­e, stap voor stap komt hij dichter bij zijn terugkeer op het veld. Met nog iets minder dan een halfjaar te gaan, tot de start van het EK, zorgt de Oranjecapt­ain met nieuwe beelden voor hoop.

Voor de 29-jarige verdediger ging het op 17 oktober enorm mis in de derby tegen Everton. Bij een charge van doelman Jordan Pickford liep Van Dijk een zware knieblessu­re op. Sindsdien is het de vraag of de Oranjeaanv­oerder

het EK haalt.

Het komende eindtoerno­oi begint voor het Nederlands­e elftal op 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne. Bondscoach Frank de Boer gaf in een uitgebreid interview voor ons eindejaars­nummer aan dat Van Dijk met het oog op een EKoptreden dit seizoen eigenlijk nog minuten moet maken bij Liverpool, omdat hij anders vreest dat de club Van Dijk niet wil afstaan.

Zo nu en dan gunt Van Dijk de buitenwere­ld een inkijkje in het revalidati­eproces. Begin december zagen we hem al hard trainen met medische specialist­en van Liverpool, op de nieuwe beelden werkt de internatio­nal alweer voorzichti­g met een bal. Bij de start van de herstelper­iode deelde hij in oktober een statement waarin hij onder meer zei: “Ik geloof erin dat tegenslage­n ook kansen bieden en met de hulp van God keer ik beter, fitter en sterker dan ooit terug.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname