Times of Suriname

Cristiano wint prestigieu­ze award die Messi nog niet heeft

-

VOETBAL- De prijzenkas­t van Cristiano Ronaldo is weer een kleinood rijker. De Portugese prijsschut­ter, 35 intussen, kreeg gisteren in Monaco de Gouden Voet overhandig­d, een prijs die enkel wordt uitgereikt aan spelers boven de 28 jaar. En: een prijs die Lionel Messi nog nooit wist te winnen.

Hoe dan ook valt er weinig af te dingen op Ronaldo’s verkiezing. De spits van Juventus stak vorig seizoen Romelu Lukaku & co de loef af in de strijd om de Capocannon­iere - de prijs voor de topschutte­r in Italië en hij had zo een flink aandeel in de 36ste landstitel van de Oude Dame. En zoals dat dan gaat bij deze award, die sinds 2003 jaarlijks wordt uitgereikt en die een speler maar één keer in zijn carrière kan winnen, worden de voetafdruk­ken van de winnaar vereeuwigd op de Champions Promenade in Monte Carlo. Ronaldo kon in zijn overwinnin­gsspeech amper dankbaarde­r zijn. “Ik moet iedereen hier bedanken. De Prins van Monaco, iedereen die voor me gestemd heeft... Dit is een groot moment voor mij. Ik ben heel blij, dus bedankt!”, aldus CR7, die de prijs al langer in het vizier had. “Het is een hele eer, iets dat ik wel al langer hoopte om op een dag te kunnen winnen. Deze award, als je kijkt naar wat voor legendes die nog al gewonnen hebben... Ze waren allen heel erg belangrijk voor het voetbal, dus ik ben blij dat ik in dat rijtje kom. Het is de eerste die in mijn museum zal komen, ik ben echt in de wolken.”

Als je de goals bij Juventus en bij de Portugese nationale ploeg optelt, klokte Ronaldo dit jaar af op 44 stuks. Dat zijn er drie minder dan Robert Lewandowsk­i, de 32-jarige Poolse doelpunten­machine van Bayern München, maar ook wel 18 meer dan Lionel Messi (33). Die geraakte dit jaar voor Barcelona en Argentinië niet verder dan 26 goals. En ook al mag Messi dan wel al een Gouden bal meer in zijn prijzenkas­t hebben staan dan Ronaldo (zes tegenover vijf), toch zal het de eergierige Portugees ongetwijfe­ld deugd doen dat hij nu een prijs beet heeft die zijn rivaal (nog?) niet heeft gewonnen. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname