Times of Suriname

Genoa ontslaat vierde coach in veertien maanden

-

VOETBAL - De Italiaanse voetbalclu­b Genoa heeft kort voor kerst trainer Rolando Maran ontslagen. Dat gebeurde een dag nadat de ploeg uit Genoa met 2-0 had verloren van Benevento. Dat was de achtste nederlaag in dertien duels voor de club die in de Serie A alleen Crotone onder zich houdt.

Genoa is al lange tijd op zoek naar een goede coach. Maran, die in augustus een contract voor twee jaar tekende, was de vierde trainer in een jaar tijd. Hij volgde Davide Nicola op, die eind december was aangesteld en erin slaagde Genoa voor degradatie te behoeden. Deze prestatie was voor het bestuur geen reden om langer door te gaan met de Italiaan. Het contract van Nicola werd verscheurd. Naast de oud-speler van Genoa werden Thiago Motta en Aurelio Andreazzol­i al in het seizoen 2019-20 ontslagen door slechte resultaten.

Naar verluidt is Davide Ballardini de beoogde opvolger. Hij werkte al eerder drie periodes als coach bij Genoa. De nummer 19 van Italië speelt woensdag uit tegen Spezia. Lasse Schöne speelde dit seizoen niet voor de Italianen. Hij werd deze zomer niet ingeschrev­en voor het Serie A-seizoen en mag daardoor tot de winterstop niet spelen. Vorig seizoen speelde de ex-Ajacied nog 32 wedstrijde­n. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname