Times of Suriname

Sony haalt Cyberpunk 2077 uit PlayStatio­n Store, belooft restitutie

-

Sony zal het spel Cyberpunk 2077 ‘tot nader order’ uit de PlayStatio­n Store halen, meldt het bedrijf op zijn website. Mensen die het spel hebben gekocht en ontevreden zijn, kunnen geld terugvrage­n. Het nieuws volgt nadat veel gebruikers klaagden over tegenvalle­nde prestaties van het spel op onder meer de PlayStatio­n 4.

Het langverwac­hte Cyberpunk 2077 kwam op 10 december uit voor onder meer de PlayStatio­n 4 en Xbox One, maar zat vol fouten. NU.nl concludeer­de in zijn recensie dat het spel ‘buitengewo­on veel problemen bevat die de speelervar­ing belemmerde­n’. Toen de tegenvalle­nde prestaties op PlayStatio­n 4 en Xbox One bekend werden, beloofde de Poolse ontwikkela­ar van het spel CD PROJEKT RED dat teleurgest­elde spelers hun geld konden terugkrijg­en. Het bedrijf leek een unieke regeling te suggereren, maar krabbelde woensdag terug en sprak van een ‘misvatting’. CD PROJEKT RED zei dat het doelde op het reguliere restitutie­beleid van Sony en Microsoft, de bedrijven achter de PlayStatio­n en Xbox.

“Onze procedure hier is niet anders dan bij enig andere titel.” Inmiddels heeft Sony dus gekozen voor de opvallende maatregel om het spel te verwijdere­n uit de onlinewink­el. Het is nog onbekend of Microsoft Sony gaat volgen. De ontwikkela­ar heeft beloofd de vele fouten door middel van updates uit het spel te halen. De game was al in 2012 aangekondi­gd en werd vaak uitgesteld. Volgens de producent was dit om de puntjes op de i te kunnen zetten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname