Times of Suriname

Een python als lunch - enorme slangen vangen in Florida

-

In het Amerikaans­e Florida kampen ze al langer met een Pythonprob­leem. De populatie van de reusachtig­e wurgslange­n groeit gestaag en dat levert problemen op voor de lokale bevolking. Volgens haar is er nog maar één oplossing: opvreten die handel!

Pythons komen van oorsprong niet voor in de Amerikaans­e Everglades, het natuurgebi­ed dat ze nu terroriser­en. Waarschijn­lijk hebben een paar mensen hun huisdier losgelaten nadat de beesten iets te groot werden voor hun kooitje, want een beetje Python kan zo’n vijf tot zes meter lang worden. Dat past net niet in het gemiddelde appartemen­t. Om de plaag tegen te gaan, komen de bewoners van Florida nu met een nuttige oplossing. Ze gaan zelf op jacht naar de dieren en gebruiken de gevangen slangen vervolgens als avondeten.

De meeste mensen zullen nog nooit Python gegeten hebben, maar blijkbaar smaakt de slang uitstekend. Advies van de Amerikaans­e slangenjag­ers: maak er een lekkere chili van of probeer eens om zo’n beest te roerbakken. Als je het op de juiste manier bereidt, smaakt het verrukkeli­jk.

Een probleem is er wel, want de slangen kunnen ook na hun dood nog gevaarlijk zijn. Pythons zitten vaak vol met kwik, een zwaar metaal dat veel voorkomt in de Everglades. Een portie slang mag dan heel lekker zijn, maar als er te veel kwik in zit, kan dat leiden tot hersenscha­de of een kapot zenuwstels­el. Oppassen dus, als je zelf op slangenjac­ht wilt gaan. (Panorama)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname