Times of Suriname

Verkoop- en afschietpe­riode vuurwerk ingekort

-

PARAMARIBO - De verkoop- en afschietpe­riode van vuurwerk is ingekort. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat het verkopen en afschieten van vuurwerk alleen mag gebeuren vanaf 27 december tot en met 1 januari. Hij geeft aan dat 2 januari komt te vervallen.

De laatste jaren mocht vuurwerk verkocht en afgeschote­n worden vanaf 27 december tot en met 2 januari. Pinas zegt dat de inkorting heeft plaatsgevo­nden in verband met de COVID19-maatregele­n. Het besluit is maandagavo­nd door de regering genomen. De brandweerv­oorlichter zegt dat de brandweer extra controle zal uitoefenen gedurende deze periode. Volgens hem zal er extra surveillan­ce plaatsvind­en in de binnenstad. Er zullen in de diverse wijken meerdere manschappe­n van de brandweer worden ingezet, om de mensen bewust te maken van het gevaar bij het afschieten van vuurwerk.

Pinas zegt dat er ook controle zal plaatsvind­en bij de verschille­nde winkels, om na te gaan of de winkeliers zich aan de vergunning­svoorwaard­en houden. De brandweer zal flyers over vuurwerkvo­orlichting stoppen in de brievenbus van de burgers. Ook zal de brandweer in verband met COVID-19 een soundbus inzetten om de diverse wijken in te gaan.

Vorig jaar waren 67 containers van 40 voet met vuurwerk geïmportee­rd, maar dit jaar gaat het om 41 containers. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname