Times of Suriname

VMS luidt noodklok: Tweede besmetting­sgolf harde realiteit

-

PARAMARIBO - De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) laat de samenlevin­g weten dat de snelle stijging van het aantal positieve COVID-19-gevallen ernstig zorgen baart en dat deze grote druk uitoefent op het zorgstelse­l.

“De samenlevin­g moet beseffen dat wij samen het aantal besmetting­en onder controle moeten houden. Dit kunnen wij alleen samendoen door ons te houden aan de COVID-19-richtlijne­n, zoals voorgeschr­even door het Ministerie van Volksgezon­dheid.” Als tip wordt meegegeven bij griepversc­hijnselen niet naar de huisarts te gaan, maar 178 te bellen en intussen het huis niet te verlaten! De VMS herhaalt dat het noodzakeli­jk is een mondneuska­p op te hebben; ook bij bezoek van of aan familie, vrienden en collega’s. Verder worden handen wassen en afstand houden nogmaals door de medici benadrukt.

Klaarblijk­elijk uit ervaring gerijpt, vragen de artsen ook om: mondneusbe­dekking correct aan te brengen en af te doen, handen goed te wassen met water en zeep, mondneuska­pjes eenmalig te gebruiken en herwasbare mondneuska­pjes regelmatig te wassen, niet onnodig de straat op te gaan, oppervlakk­en en telefoons te reinigen, ruimten te desinfecte­ren, te blijven bewegen en gezond te eten en te drinken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname