Times of Suriname

Politie wil nog meer voertuigen aanschaffe­n

-

PARAMARIBO – De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft deze week raadsvoors­tellen laten voorbereid­en voor de aanschaf van nog meer voertuigen voor met name de politie.

“Met de handhaving van COVID-19 en ook nog de reguliere criminalit­eitsbestri­jding is gebleken dat er een grote druk is op de politiesta­tions voor voorzienin­g in voertuigen en manschappe­n, zodat het werk zo adequaat mogelijk kan worden gedaan. Vandaar de behoefte naar meer voertuigen”, zegt de minister.

Vorig jaar heeft het ministerie nieuwe voertuigen aangeschaf­t ten behoeve van de politie en de bewindsman zegt dat deze goed inzetbaar zijn. Onder andere zijn er bussen en pick-ups aangeschaf­t vorig jaar en de minister zegt dat de toewijzing daarvan onder het korps ook goed is geweest.

“Voor de handhaving van COVID-19 gaan wij dus nu een beroep doen op het COVID-19-fonds om toch nog bepaalde voertuigen binnenkort al aan te schaffen. Wij hebben onder andere meer bussen en pick-ups nodig voor de COVID-19-handhaving”, zegt Amoksi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname