Times of Suriname

Hof wijst vrijlating Hausil af

-

PARAMARIBO – Het Hof van Justitie heeft maandag het verzoek tot vrijlating van Faranaaz Alibaks-Hausil, directeur Legal, Compliance and Internatio­nal Affairs van de Centrale Bank van Suriname, afgewezen. Advocaten Raoul Lobo en Murwin Dubois dienden een verzoek op basis van artikel 61 van het Wetboek van Strafvorde­ring in.

Lobo vindt dat een verbalisan­t de conclusie heeft getrokken dat de verdachte het brein was achter de panden die de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft opgekocht. Volgens hem is na zo een conclusie van de politieman dan geen rechter meer nodig. “Hij heeft uitlating gedaan over de schuld. Politieman­nen mogen geen conclusies trekken.” Volgens Lobo zijn er geen ernstige bezwaren voor de langere detentie van Alibaks-Hausil.

Alibaks-Hausil verklaarde eerder dat ex-minister Gillmore

Hoefdraad van Financiën, ex-governor Robert van Trikt van de CBvS en ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarb­ank het brein zijn en niet zij. Zij gaf aan dat er een e-mail van Kromosoeto was over panden van de Staat die gekocht zouden worden door de CBvS, waarbij Kromosoeto, Van Trikt en Hoefdraad betrokken waren. Zij wist echter niet of er betaald was voor de panden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname