Times of Suriname

Sectie Algemeen Artsen VMS heeft nieuw bestuur

-

PARAMARIBO - De Sectie Algemeen Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft sinds de vorige week een nieuw sectiebest­uur. Het nieuwe bestuur wordt geleid door Deepak Gangadin.

Het sectiebest­uur heeft als belangrijk­ste doel samen met het bestuur van de VMS en andere partners in de zorg de gezondheid­szorg in Suriname verder te helpen verbeteren. Verder wil het bestuur de goede kwaliteit van de zorg aan iedere burger zoveel mogelijk helpen waarborgen. Dit meldt de VMS in een persberich­t.

Het bestuur streeft onder andere naar gelijkheid in de aanpassing van de tarieven alsook naar uniformite­it naar de verzekeraa­rs toe, opdat de praktijkko­sten dan beter gedekt worden. Betere kwaliteits­zorg wordt hierdoor mogelijk voor de patiënten in de eerste lijn. Een onnodige grote stroom patiënten naar de ziekenhuiz­en kan zo worden vermeden. De patiënt heeft hier zelf baat bij en bespaart ook onnodige kosten.

Verder streeft het bestuur ernaar om artsen, die nog geen lid zijn van de VMS, te bewegen lid te worden, wat in het belang is van zowel de arts als de beroepsgro­ep.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname