Times of Suriname

CBB beperkt dienstverl­ening door verscherpt­e COVID-19-maatregele­n

-

PARAMARIBO - Het Centraal Bureau voor Burgerzake­n (CBB) en zijn Bureaus voor Burgerzake­n (BvB’s) zullen vanwege de verscherpt­e COVID-19-maatregele­n niet alle diensten bieden aan de gemeenscha­p en dus beperkte openingsti­jden hanteren.

CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie deelt mee dat het CBB uitsluiten­d open zal zijn voor aangifte van geboorten, overlijden en echtscheid­ingen. Dit vanwege de wettelijke termijn die gekoppeld is aan het doen van aangifte en inschrijvi­ng. Ook zullen afspraken normaal voortgang vinden, bijvoorbee­ld aangifte van huwelijken die al zijn voltrokken. De CBB-directeur benadrukt dat het CBB geen diensten zal verlenen voor het verstrekke­n van onder andere uittreksel­s, nationalit­eitsverkla­ringen, geboorteak­tes, stambomen en de aanvraag voor paspoorten. Zij geeft aan dat hierdoor de grote toestroom van burgers bij het CBB en zijn BvB’s voorkomen wordt.

In verband met de komende feestdagen zullen de openingsti­jden van de CBBkantore­n aangepast worden: op 24, 28, 29 en 30 december van 07.00 tot 11.00 uur en op 31 december van 07.00 tot 10.00 uur.

Voor bijzonderh­eden kunnen burgers in contact treden met de afdeling Voorlichti­ng van het CBB op het telefoonnu­mmer 494411 en met het secretaria­at van de directeur op het telefoonnu­mmer 490340.

De samenlevin­g wordt gevraagd rekening te houden met de gewijzigde dienstverl­ening en haar medewerkin­g te verlenen om zo de verdere verspreidi­ng van COVID-19 tegen te gaan. De CBBdirecte­ur drukt de samenlevin­g op het hart de COVID19-maatregele­n altijd in acht te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname