Times of Suriname

Brandweer geeft vuurwerkti­ps per sms

-

PARAMARIBO - Het Korps Brandweer Suriname zal dit jaar vuurwerkti­ps per sms geven. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer dit in samenwerki­ng met een Telecom provider zal doen.

Volgens hem wordt op zo een wijze een groot deel van de gemeenscha­p van informatie voorzien. Hij geeft aan dat bijna eenieder in het bezit is van een zaktelefoo­n. Met de sms’jes verwacht hij dat eenieder de boodschap van de brandweer zal ontvangen. Pinas zegt dat de voorlichti­ng per sms bedoeld is om het aantal vuurwerksl­achtoffers zwaar te reduceren. Hij legt uit dat allerlei korte tips te lezen zullen zijn in een sms-bericht. Daarbij wordt aangegeven, dat het belangrijk is om vuurwerk aan te steken met een vuurwerkaa­nsteekstok; bij velen bekend als wierook. Een andere tip is om de honden en katten gedurende de vuurwerkpe­riode in huis te houden. Daarbij zal de brandweer vragen om een naamplaatj­e met telefoonnu­mmer en naam van de eigenaar te vermelden, zodat de hond indien hij weggelopen is van huis, teruggevon­den kan worden.

Pinas vertelt dat de brandweer alle mogelijkhe­den benut om de samenlevin­g zoveel als mogelijk van informatie over vuurwerk te voorzien. De smsbericht­en zullen gedurende de verkoop- en afschietpe­riode van vuurwerk worden verzonden. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname