Times of Suriname

Verdachte tweede keer aangehoude­n voor hetzelfde strafbare feit

-

PARAMARIBO – Een man is twee keer voor hetzelfde strafbare feit aangehoude­n. Zijn advocaat Georgette Leter heeft daarom een verzoek op basis van artikel 61 van het Wetboek van Strafvorde­ring ingediend om hem vrij te krijgen.

De man wordt verdacht van verduister­ing. De aangever heeft een kapotte graafmachi­ne. Hij heeft USD 10 duizend aan de verdachte gegeven om die machine te herstellen. De verdachte stond het geld daarna aan een ander af om de onderdelen te kopen. Zijn kompaan is er met het geld vandoor gegaan. Hij vertelde de man dat hij wel onderdelen had gekocht. Toen het herstel van de graafmachi­ne uitbleef, wilde de benadeelde zijn geld terug. De verdachte zei tegen hem dat hij het geld aan een ander had afgestaan. Er werd aangifte gedaan, waarna de verdachte werd aangehoude­n.

De man werd naderhand in vrijheid gesteld, want hij zou op zoek gaan naar de kompaan. Hij kwam de kompaan tegen. Er werd toen een schrifteli­jke verklaring opgemaakt dat de kompaan de onderdelen onder zich had. Hij wilde echter de onderdelen niet brengen, omdat hij bang is aangehoude­n te worden. De benadeelde heeft weer aangifte gedaan tegen de verdachte, waarna hij opnieuw werd aangehoude­n voor verduister­ing van het geld.

Leter vindt dat de man niet twee keer voor dezelfde verduister­ing kan worden ingesloten. Zij haalde ook aan dat in de beschikkin­g van het OM, waarin gevraagd werd het bevel van de bewaring te verlengen, aan de bovenkant de naam van de verdachte vermeld staat, maar dat er een totaal andere naam aan de onderzijde van de beschikkin­g staat. Daarom vindt Leter dat er wel is gevraagd naar verlenging van de bewaring van de verdachte, maar dat die niet is verleend. Zij vindt daarom dat zijn eerste bewaring niet is verleend. De advocaat-generaal sprak van een kennelijke schrijffou­t.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname