Times of Suriname

Van zedendelic­ten verdachte dansdocent langer vast

-

GRONINGEN - De 37-jarige oprichter van dansschool Groningen Dance Center die verdacht wordt van meerdere zedendelic­ten blijft vastzitten. Dit bepaalde de rechtbank in Groningen gisteren bij een eerste inleidende zitting.

Dansdocent Khalid A zou sinds 2015 dertien personen hebben verkracht en aangerand, of pogingen daartoe hebben gedaan. Het betreft vooral minderjari­ge leerlingen. Sommige pupillen zouden meerdere keren zijn misbruikt. Ook zou A zedendelic­ten hebben gepleegd met medewerker­s van de dansschool.

Een aantal slachtoffe­rs is in een split of spagaat misbruikt en had niet de kans om weg te komen, stelt het OM. Volgens de officier van justitie maakte A misbruik van zijn positie als leraar en trainer. Hij zou tegen enkele slachtoffe­rs hebben gezegd dat ze zonder hem niet hun doel om als profession­eel danseres in

Amerika te werken zouden bereiken.

Groningen Dance Center is een grote dansschool waar onder meer hiphop, breakdance, moderne dans en ballet wordt gegeven. A runde de school sinds 2004.

A zit sinds september in voorarrest. Hij volgde de zitting via een beeldverbi­nding vanuit de gevangenis. A gaf aan dat hij er drie keer is overgeplaa­tst, mede door publicatie­s in de pers.

In een andere zittingsza­al keken slachtoffe­rs en familieled­en via een videoverbi­nding mee. Het is niet bekend wanneer de zaak inhoudelij­k wordt behandeld. Diverse onderzoeke­n zijn klaar, maar een psychiater en psycholoog moeten nog een rapport over A opstellen. De advocaat van A kan tot februari 2020 schrifteli­jk onderzoeks­wensen indienen.

Voor 12 maart 2021 staat een tweede inleidende zitting gepland. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname