Times of Suriname

Kardinalen in Vaticaanst­ad testen positief op corona

-

VATICAANST­AD Twee kardinalen in Vaticaanst­ad zijn positief getest op het coronaviru­s. Dat laat een ingewijde aan persbureau Reuters weten. Het Vaticaan heeft de besmetting­en niet bevestigd. Het is nog niet duidelijk of de twee maandag aanwezig waren bij de jaarlijkse kersttoesp­raak van de paus.

Het gaat om de

Poolse kardinaal 57jarige Konrad

Krajewski, die de goede doelen van paus Franciscus beheert en de zogeheten ‘aalmoezeni­er’ van het Vaticaan is. Hij is opgenomen in het ziekenhuis vanwege een longontste­king. Krajewski brengt een groot deel van zijn tijd door met daklozen in Rome. Hij heeft op verzoek van de paus vlak bij het SintPieter­splein een kliniek opgezet waar daklozen zich kunnen wassen.

Ook de Italiaanse kardinaal Giuseppe Bertello van 78 jaar, de gouverneur van Vaticaanst­ad, is positief getest. Hij zou in thuisisola­tie zitten.

In september testte de Filipijnse kardinaal Luis Antonio Tagle positief op het virus. Hij ging in isolatie en inmiddels zou hij weer beter zijn. Tijdens de eerste golf bleken meer dan tien leden van de Zwitserse Garde, de bewakingse­enheid van Vaticaanst­ad, besmet te zijn net als een persoon die in hetzelfde gebouw als de paus woonde.

Het hoofd van de gezondheid­sdienst van het Vaticaan zei eerder deze maand dat het vaccineren van bewoners en medewerker­s in Vaticaanst­ad in het nieuwe jaar zal beginnen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname