Times of Suriname

Juventus heeft interesse voor Depay

-

VOETBAL - Memphis Depay is gezien zijn naderende transfervr­ije status ook een interessan­te optie voor Juventus, zo meldt Tuttosport. Volgens de Italiaanse sportkrant wil la Vecchia Signora de concurrent­ie aan gaan met Barcelona, dat op dit moment de beste papieren lijkt te hebben om de aanvaller van Olympique Lyon komende zomer in te lijven, als het contract van Depay afloopt. Juventus heeft met Cristiano Ronaldo, Álvaro Morata en Paulo Dybala de beschikkin­g over slechts drie pure aanvallers en wil daar minimaal één speler aan toevoegen, zo klinkt het. Arek Milik is eveneens serieus in beeld. De Poolse spits beschikt bij Napoli ook over een aflopend contract. Juventus zou de voormalig Ajacied het liefst al in januari inlijven, maar is absoluut niet van plan om aan Napoli’s vraagprijs van achttien miljoen euro te voldoen. Als de vraagprijs niet wordt verlaagd, is Milik pas in de zomer een optie als transfervr­ije aanwinst.

Depay was in september al dicht bij een overstap naar Barcelona en heeft volgens Tuttosport nog altijd de voorkeur om naar de club van trainer Ronald Koeman te gaan. De Jean-Michel Aulas, president van Olympique Lyon, liet begin november nog optekenen dat Depay onder geen beding mocht vertrekken in de winterse transferwi­ndow, maar zaterdag meldde L’Équipe juist dat de Oranjespit­s voor vijf miljoen euro mag vertrekken.

Barcelona kampt door de coronacris­is met ernstige financiële problemen en lijkt daardoor zelfs niet in staat om een bedrag van vijf miljoen euro te betalen, tenzij een eigen speler verkocht wordt. Juventus wordt eveneens hard geraakt door de crisis, maar zou de beperkte transferso­m voor Depay wél kunnen ophoesten en Barcelona daarmee dwars kunnen zitten. (VP)

 ??  ?? Behalve Barcelona is nu Juventus geïnteress­eerd in Memphis Depay. (Foto: AD)
Behalve Barcelona is nu Juventus geïnteress­eerd in Memphis Depay. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname