Times of Suriname

Deelnemers Dakar Rally met speciale chartervlu­chten naar Saoedi-Arabië

-

RALLY - Organisato­r ASO zet speciale chartervlu­chten in om alle deelnemers aan de Dakar Rally tijdig aan de start in de Saoedi-Arabische stad Djedda te krijgen. De maatregel is genomen omdat het land een internatio­naal vliegverbo­d heeft ingevoerd vanwege de coronapand­emie.

ASO krijgt de vluchten wel naar Saoedi-Arabië, doordat het toestemmin­g heeft van het Ministerie van Sport. Het land wil graag dat de beroemde woestijnra­lly doorgaat. Saoedi-Arabië is voor de tweede keer gastheer van het evenement, dat oorspronke­lijk in Afrika en later in ZuidAmerik­a werd gehouden. De rally begint op 3 januari en duurt tot en met 15 januari. De in totaal 679 voertuigen zijn begin december ingescheep­t in Marseille en zullen vlak voor de jaarwissel­ing aankomen in de haven van Djedda. De trucks van Kamaz, die al jaren de rally domineren, zijn in een konvooi onderweg van Rusland naar Saoedi-Arabië.

Er doen dit jaar 31 Nederlande­rs mee, minder dan de voorgaande jaren gebruikeli­jk was. Bekende Nederlands­e deelnemers zijn Bernhard ten Brinke, Erik van Loon en de broers Tim en Tom Coronel. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname