Times of Suriname

Wolves-manager boort scheidsrec­hter de grond in

-

VOETBAL - Manager Nuno Espirito Santo heeft het gehad met scheidsrec­hter Lee Mason. Na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Burnley maandagavo­nd legde hij beheerst en fijntjes uit wat er mis is met hem: „Hij is niet goed genoeg voor de Premier league.”

Het is de tweede keer dat Mason dit seizoen een duel van de Wolves en volgens Nuno is hij een „afleidings­punt” en „verslechte­rt hij de stroom van het spel.” „Het is zijn werk. Hij moet beter worden. Voetbal is een fysieke sport, een contactspo­rt, scheidsrec­hters nemen beslissing­en en moeten eerlijk zijn. Maar deze scheidsrec­hter is niet goed genoeg om te fluiten, Lee Mason is niet goed genoeg”, aldus Santo.

“Het gaat niet om de grote, cruciale beslissing­en”, boort Nuno scheidsrec­hter Manson verder de grond in. „Het is de manier waarop hij de spelers behandelt beide teams verliezen hun concentrat­ie, ze zijn altijd in discussie met de scheidsrec­hter. Hij moet zich verbeteren, want voetbal vereist een goede scheidsrec­hter, iemand die het spel goed aanvoelt zodat de spelers kunnen blijven presteren.”

De Wolves-manager verwees in zijn kritiek op Mason niet naar specifieke incidenten, maar voegde eraan toe dat de scheidsrec­hter „de kwaliteit mist voor een Premier Leagueweds­trijd.” „De spelers worden zenuwachti­g - hij fluit als spelers wat roepen. We hebben het over de beste competitie ter wereld, maar hij heeft niet de kwaliteit om daarin te fluiten. Ik heb hem gezegd dat ik hoop dat hij nooit meer een wedstrijd van ons fluit. Hij heeft de spelers niet in der hand, de spelers maken constant ruzie. Andere scheidsrec­hters laten gewoon doorspelen.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname