Times of Suriname

Presidents­kandidaat Barcelona doet bizarre belofte

-

VOETBAL - Victor Font is niet geschrokke­n van het statement van FC Barcelonai­coon Xavi. Volgens de presidents­kandidaat zal de voormalig middenveld­er ‘gewoon’ in Camp Nou aan de slag gaan als hij de verkiezing­en wint. Xavi is het speerpunt in de campagne van Font. De veertigjar­ige clubicoon liet vorige week echter weten nog minstens twee jaar in Qatar te willen blijven. Font bestrijdt dat zijn kandidatuu­r een knauw heeft opgelopen. “Xavi komt naar Barcelona als ik de verkiezing­en win”, belooft hij bij La Sotana. “Als hij niet komt, betaal ik de seizoenkaa­rten van alle leden uit eigen zak.” Font ziet in Xavi de ideale trainer voor FC Barcelona, al sloot hij in een eerder stadium ook een andere functie niet uit. Een terugkeer zou slecht nieuws betekenen voor Ronald Koeman. “Xavi is de beste persoon om Lionel Messi te overtuigen om te blijven”, aldus de presidents­kandidaat. “Ze kennen elkaar goed en Leo gelooft in de kwaliteite­n van Xavi.” De verkiezing­en om het voorzitter­schap van Barça vinden op 24 januari plaats. Font geldt samen met Joan Laporta als favoriet. (VP)

 ??  ?? Angeliño, de vleugelver­dediger van RB Leipzig, gelooft dat zijn club dit seizoen ver kan komen in de strijd voor de Duitse titel. (Foto: Goal)
Angeliño, de vleugelver­dediger van RB Leipzig, gelooft dat zijn club dit seizoen ver kan komen in de strijd voor de Duitse titel. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname