Times of Suriname

Salzburg-duo test positief op doping na interland met Mali

-

VOETBAL - Malinezen Mohamed Camara en Sekou Koita van RB Salzburg zijn positief getest op doping. De twee werden na de wedstrijd met Bayern München gepakt op het gebruik van illegale middelen. Het duo claimt dat de positieve tests komen door medicatie tegen hoogteziek­te. Middenveld­er Mohamed Camara en aanvaller Sekou Koita beweerden dat ze medicatie kregen tegen hoogteziek­te, meldde Salzburg vandaag in een statement op zijn website.

Het zou gaan om de uitwedstri­jd tegen Namibië (1-2 zege) op 17 november. Deze wedstrijd werd gespeeld tijdens de kwalificat­ie voor de Afrika Cup. De selectie van Mali vloog van de hoofdstad Bamako (350 meter hoogte) naar het hooggelege­n

Windhoek, de hoofdstad van Namibië dat op 1700 meter hoogte ligt. Koita maakte de 1-0 in de gewonnen wedstrijd. De twee spelers testten positief op 22 november in Oostenrijk tijdens UEFAtests voorafgaan­d aan de Champions League-nederlaag tegen Bayern München (31), waarin beide spelers de hele wedstrijd meespeelde­n. Salzburg noemde de verboden stof in kwestie niet, maar zei dat het ‘een belangrijk ingrediënt’ was in de hoogteziek­te-medicatie die de spelers naar verluidt kregen. Na dit duel speelden beide spelers ook mee tegen Lokomotiv Moskou en Atlético Madrid. Salzburg eindigde slechts een punt boven Lokomotiv en ging daardoor ten kosten van de Russen door naar de Europa League. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname