Times of Suriname

Vlijter boekt met Telstar zwaar bevochten zege

-

VOETBAL – Roscello Vlijter heeft samen met Telstar maandagmid­dag een zwaar bevochten zege geboekt op Jong Ajax, in de Keuken Kampioen Divisie van Nederland. Jong Ajax ging de rust in met een 1-0 voorsprong, maar Telstar wist het duel uiteindeli­jk met 2-1 te winnen. De club van Vlijter staat door deze zege op de negende plek met 25 punten uit 17 duels, terwijl de verliezer elfde staat met 22 punten uit 17 partijen.

Vlijter begon op de bank, maar na een kwartier spelen mocht de Surinaamse internatio­nal gaan opwarmen van coach Andries Jonker. Verdediger Benaissa

Benamar raakte geblesseer­d en moest uiteindeli­jk in de 20ste minuut vervangen worden. Tegen die tijd keek Telstar tegen een 0-1 achterstan­d aan, want in de elfde minuut zorgde Ar’Jani Martha al voor de openingstr­effer. Beide partijen hadden het heel moeilijk om grip te krijgen op het spel, omdat het veld vol stond met regenwater. Hierdoor vielen er geen doelpunten meer in deze helft.

Enkele minuten na rust werd Jong Ajax gereduceer­d naar tien spelers, toen Hassane Bandé zijn voet plantte op de enkel van Rashaan Fernandes en daarvoor direct rood kreeg. Hierdoor kreeg het team van Vlijter meer grip op het spel en het kwam in de 54ste minuut op gelijke hoogte dankzij Fernandes: 1-1. In de resterende minuten was Telstar de betere partij en ging op zoek naar de winnende treffer, maar die viel pas in de 84ste minuut toen Niels van Wetten voor de 2-1 zorgde. Hierdoor wist Telstar voor het eerst op bezoek bij Jong Ajax te winnen.

Voor Vlijter was deze de tweede partij waarin hij mocht invallen. Op 11 december maakte de Surinaamse internatio­nal zijn debuut bij Telstar. Hij viel in de achttiende minuut in voor Siebe van der Meulen in het verloren duel tegen Almere City.