Times of Suriname

Barça wil Coutinho zo snel mogelijk verkopen

-

VOETBAL - Dat FC Barcelona in januari afscheid hoopt te nemen van Philippe Coutinho is niet zonder reden. Als de Braziliaan nog tien duels speelt, moeten de Catalanen twintig miljoen euro extra overmaken naar Liverpool, meldt Diario Sport.

Ook Diario ARA schreef afgelopen weekeinde al dat waarnemend voorzitter Carles Tusquets zo snel mogelijk af wil van Coutinho. Barça verkeert in economisch­e problemen en hoopt geld te vangen voor de 28-jarige middenveld­er, die bovendien flink op het salarishui­s drukt met zijn inkomen van naar verluidt elf miljoen per seizoen. Maar volgens Sport is er dus nog een andere reden om Coutinho zo snel mogelijk te verkopen. De Braziliaan­se internatio­nal kwam begin 2018 voor 120 miljoen euro plus bonussen over van Liverpool. Die extra variabelen beginnen flink op te lopen. Coutinho kwam tot dusver negentig officiële duels

Advertenti­e in actie. Zodra hij de honderd bereikt, ontvangen The Reds nog eens twintig miljoen. Daarmee komt de totale transferso­m op 160 miljoen. Tusquets is van mening dat Barcelona zich dat niet kan veroorlove­n voor een speler die ook onder Ronald Koeman op de bank terecht is gekomen. (VP)

 ??  ??
 ??  ?? Barcelona wil Philippe Coutinho zo snel mogelijk verkopen, zodat de club geen extra geld hoeft te betalen aan Liverpool.
(Foto: Goal)
Barcelona wil Philippe Coutinho zo snel mogelijk verkopen, zodat de club geen extra geld hoeft te betalen aan Liverpool. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname