Times of Suriname

Bentley viert kerst met oneoff ‘Reindeer Eight’

-

Bentley pakt uit met de feestdagen en heeft de Flying Spur V8 in een kerstjasje gestoken. De ‘Reindeer Eight’ is een oneoff die doorspekt is met details die verwijzen naar de kerstman. Het opvallends­te detail is toch wel het rendier op de neus.

In het persberich­t grapt Bentley dat het de Kerstman zelf is die de ‘Reindeer Eight’ heeft besteld. Toch is de auto allerminst een grap. Bentley heeft de speciale Flying Spur echt gebouwd. De exterieurk­leur is ‘Cricket Bauble’, een speciaal voor deze editie aangebrach­te donkerrode lak die gebaseerd is op het wat meer voorkomend­e ‘Cricket Ball’. Daarnaast is de Kerstversi­e direct te herkennen aan de 22-inch gouden wielen van de ‘Mulliner Driving Specificat­ion’ en het opvallende patroon op de zijkanten. Het lijkt bijna alsof Bentley de Flying Spur een foute kersttrui heeft aangetrokk­en.

Kijk je wat oplettende­r naar de Kerst-Bentley, dan zie je het gouden rendiertje op de neus en de gouden pinstripe die over de zijkant loopt. De V8-badges zijn overigens vervangen door ‘Reindeer Eight’-logo’s. In het interieur is voor het overgrote deel van het leer - net als bij het exterieur - voor de kleur ‘Cricket Bauble’ gekozen. Om de match compleet te maken zijn de stiksels goudkleuri­g en borduurde Bentley ‘Mr. Claus’ en ‘Mrs. Claus’ in de hoofdsteun­en van respectiev­elijk de bestuurder­s- en passagiers­stoel. Om het geheel af te maken zijn de sierlijste­n van zwart gelakt hout en zijn er winterse bergtoppen op aangebrach­t. Bij het starten van de auto klinkt overigens het ‘Jingle Bells’-deuntje. Het is niet bekend wat de extra’s op de oneoff precies hebben gekost. De ‘Reindeer Eight’ is in ieder geval een geinige kwinkslag en tegelijker­tijd een mooie manier voor de personalis­atieafdeli­ng van Bentley om te laten zien wat het in huis heeft.

(AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname